Jeden biedny banan uchował się w czeluściach kuchennych.
A że serca nie miałam biedactwa pozostawic na pastwę losu postanowiłam nawiązać z nim pewną współprace.
Nie powiem- łatwo nie było ale lubie wyzwania.
Tak oto powstały muffiny bananowo czekoladowe, w ramach całkowitego eksperymentu.
Z czystym sumieniem moge Wam polecić te małe słodkości.
3 przymiotniki: kakaowe, bananowe i mega wilgotne (na bardzo dłuuugo) !
MUFFINY BANANOWO- CZEKOLADOWE
suche:
2 szklanki mąki (dowolnej)
3/4 szklanki cukru brązowego
4 łyżeczki kakao
łyżeczka proszku
50 g gorzkiej czekolady
mokre:
2 jajka
szklanka mleka sojowego
1/2 szklanki oleju
banan
Mokre składniki dodać do suchych. Nałożyć masę do papilotek. Rozgrzać piekarnik do 180°C i piec ok. 20 min do suchego patyczka
SMACZNEGO !
Patrzę, że podobne smaki u nas dzisiaj :D
Cóż za babeczki ło rajuuuu! ♥
Chyba w końcu zrobię te cudeńka:)
Piękne babeczki!
Piękne babeczki!
jak mega wilgotne, to poproszę kilka :) bardzo ładnie wyrosły
Cudnie czekoladowe!
Marta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
hahaha, o mamusiu, jacy inteligentni ludzie się do tv pchają to szok :D
Familiada rulezzzz :S
Czekolada i banan to świetny i sprawdzony duet :)
pysznie wyglądają :) chyba je niedługo zrobię dodając jeszcze truskawki. uwielbiam bananowo-truskawkowe połączenie:)