Wy tez na pewno macie takie swoje ulubione. Nie ważne czy małe czy duże, pracochłonne czy też czasochłonne, ważne że cieszy! To jest własnie moje takie małe co cieszy i niezastąpione w każdej cięższej chwili. Robione z pamięci z błogim zapachem podczas pieczenia. Warte poświęcenia tych 5min ;)
Muffiny cynamonowe
suche: 300g mąki pełnoziarnistej
pół szklanki cukru trzcinowego
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
czubata łyżeczkę cynamonu
szczypta imbiru i kardamonu
mokre: 180ml mleka
60ml oleju
jajko
Do suchych składników wlać mokre i dokładnie wymieszać. Napełnić papilotki. Piec w 180 °C przez ok. 20min.
cudnie wyrosły i popękały. do zrobienia, bo uwielbiam pełnoziarniste muffiny
w sam raz na tę jesienną porę
z najwieksza przyjemnoscia bym sobie takie zjadla:)
Kocham muffinki i cynamon, a jeśli mogę mieć je w jednym, to już pełna euforia :)
zrobiłam dzisiaj, z jabłkami i orzechami. musiałam tylko dodać ciut mleka, bo moją mąka wołała o jeszcze :) bardzo smaczne, super przepis
pozdrawiam