Ulubione.

Wy tez na pewno macie takie swoje ulubione. Nie ważne czy małe czy duże, pracochłonne czy też czasochłonne, ważne że cieszy! To jest własnie moje takie małe co cieszy i niezastąpione w każdej cięższej chwili. Robione z pamięci z błogim zapachem podczas pieczenia. Warte poświęcenia tych 5min ;)




Muffiny cynamonowe

suche: 300g mąki pełnoziarnistej
          pół szklanki cukru trzcinowego
          półtorej łyżeczki proszku do pieczenia
          pół łyżeczki soli
          czubata łyżeczkę cynamonu
          szczypta imbiru i kardamonu
mokre: 180ml mleka
          60ml oleju
          jajko

Do suchych składników wlać mokre i dokładnie wymieszać. Napełnić papilotki. Piec w 180 °C przez ok. 20min. 


5 Responses so far.

  1. Kaś says:

    cudnie wyrosły i popękały. do zrobienia, bo uwielbiam pełnoziarniste muffiny

  2. Dusia says:

    w sam raz na tę jesienną porę

  3. aga says:

    z najwieksza przyjemnoscia bym sobie takie zjadla:)

  4. Patrycja says:

    Kocham muffinki i cynamon, a jeśli mogę mieć je w jednym, to już pełna euforia :)

  5. Kaś says:

    zrobiłam dzisiaj, z jabłkami i orzechami. musiałam tylko dodać ciut mleka, bo moją mąka wołała o jeszcze :) bardzo smaczne, super przepis
    pozdrawiam

Leave a Reply